Energiemanager

Meer weten?

06 203 95 301

Hoe kan ik zien wat mijn zonnepanelen opleveren?

Met een energiemanager krijgt u op een leuke manier inzicht in uw energieverbruik in combinatie met de opgewekte energie.

Zonnepanelen en de slimme meter

Een energiemanager is een klein kastje dat in de meterkast wordt geplaatst. Het wordt aangesloten aan de slimme meter, aan de groep van uw zonnepanelen via een een ‘energiemeter’ (een zogenaamde kWh-meter) en aan uw router van uw internetnetwerk. De energieverbruik gegevens worden uit de slimme meter gehaald en de opgewekte energie gegevens uit de energiemeter. Deze data wordt opgeslagen in de energiemanager en kan uitgelezen worden via een laptop of smartphone. Hiervoor zijn verschillende APP’s beschikbaar. Zo krijgt u inzicht in de opbrengst van uw zonnepanelen in combinatie met uw energieverbruik.

Zonnepanelen uitlezen met een app

Met de app van de omvormer kan alleen de opgewekte energie van de zonnepanelen uitgelezen worden. Dat is ideaal om de werking van de zonnepanelen in de gaten te houden. Met de app van de energiemanager kan zowel de opgewekte energie als het verbruik van de woning uitgelezen worden. Dat geeft inzicht in het verbruiksprofiel.

Verschillende energiemanagers

Er zijn verschillende energiemanagers die hiervoor gebruikt kunnen worden. Er is door ons goede ervaring opgedaan met de Youless energiemanager en de HomeWizard.

De Energiemanager van ZonPiek zonnepanelen
De Energiemanager van ZonPiek zonnepanelen

Met deze grafieken kunnen onder andere de volgende items weergegeven worden:

  • Opgewekte energie en vermogen
  • Verbruikte energie en vermogen
  • Direct zelf verbruikte energie van de zonnepanelen
  • Teruggeleverde energie aan het net
  • Geleverde energie van het net
  • Verschil teruggeleverde – geleverde energie

Vraag de energiemanager aan, samen met een offerte voor zonnepanelen