Vogelbescherming voor zonnepanelen

Meer weten?

06 203 95 301

Voorkom vogels onder uw zonnepanelen

Vogels bouwen soms een nest onder de zonnepanelen. Dat belemmert de noodzakelijke ventilatie onder de zonnepanelen en geeft geluidsoverlast. Met speciale vogelbescherming voor zonnepanelen kunt u dat voorkomen. Beter voor de vogels en voor uw zonnepanelen.

Zonnepanelen vogelwering plaatsen

Bescherm uw zonnepanelen en de vogels

Vogels kunnen nestelen onder de zonnepanelen en dat belemmert de luchtdoorstroming. De temperatuur loopt dan op en dat gaat ten koste van het rendement. Een hogere temperatuur betekent namelijk een lagere energieopbrengst. De vogels zorgen bovendien voor geluidsoverlast en de takken beschadigen de backsheet van het zonnepaneel.Vaak is het te warm onder de zonnepanelen zodat het nest leeg blijft, maar als ze eenmaal een nest hebben gebouwd komen de vogels steeds weer terug.

Vogelborstels zonnepanelen

De vogelbescherming bestaat uit borstels van één meter die onder de zonnepanelen worden aangebracht. Dit zorgt voor een degelijke bevestiging zodat uw zonnepanelen goed beschermd blijven.
De borstels zijn eenvoudig aan te brengen en blijven goed zitten, ook als een zonnepaneel even moet worden verwijderd.

U kunt de vogelbescherming bij de installatie van de zonnepanelen direct laten bevestigen, dan zijn uw zonnepanelen  van begin af aan beschermd.

De vogelbescherming geeft u de volgende voordelen:

  • onbelemmerde natuurlijke ventilatie onder de zonnepanelen;
  • minder kans op geluidsoverlast;
  • beschermt de backsheet van de zonnepanelen;
  • het rendement blijft optimaal;
  • vermindert brandgevaar.

Vraag direct een offerte aan voor zonnepanelen met vogelbescherming