Vogelbescherming

Meer weten?

info@zonpiek.nl

Voorkom vogels onder uw zonnepanelen

Vogels bouwen soms een nest onder de zonnepanelen. Dat belemmert de noodzakelijke ventilatie onder de zonnepanelen en geeft geluidsoverlast. Met speciale vogelbescherming kunt u dat voorkomen. Beter voor de vogels en voor uw zonnepanelen.

Bescherm uw zonnepanelen en de vogels

Vogels kunnen nestelen onder de zonnepanelen en dat belemmert de luchtdoorstroming. De temperatuur loopt dan op en dat gaat ten koste van het rendement. Een hogere temperatuur betekent namelijk een lagere energieopbrengst. De vogels zorgen bovendien voor geluidsoverlast en de takken beschadigen de backsheet van het zonnepaneel.Vaak is het te warm onder de zonnepanelen zodat het nest leeg blijft, maar als ze eenmaal een nest hebben gebouwd komen de vogels steeds weer terug.

Degelijke bevestiging

De vogelbescherming wordt tegen de rand van de zonnepanelen aangebracht. Stroken van  50 cm. worden met clips aan de panelen vastgeklikt. Dit zorgt voor een degelijke bevestiging zodat uw zonnepanelen goed beschermd worden.

Zonnepanelen vogelbescherming
Zonnepanelen vogelbescherming

U kunt de vogelbescherming bij de installatie van de zonnepanelen direct laten bevestigen, dan zijn uw zonnepanelen  van begin af aan beschermd.

De vogelbescherming geeft u de volgende voordelen:

  • onbelemmerde natuurlijke ventilatie onder de zonnepanelen;
  • minder kans op geluidsoverlast;
  • beschermt de backsheet van de zonnepanelen;
  • het rendement blijft optimaal;
  • vermindert het brandgevaar.

Vraag direct een offerte aan voor zonnepanelen met vogelbescherming