Zonnepanelen informatie

Meer weten?

06 203 95 301

Technische informatie zonnepanelen

Zonnepanelen zijn er in allerlei soorten en maten. Meestal wordt gekozen voor ‘standaard’, maar ook daarin heeft u keuzemogelijkheden.

Keuze in kwaliteit zonnepanelen

ZonPiek zonnepanelen is  onafhankelijk van merken en leveranciers, dat betekent dat u bij ons keuzevrijheid heeft uit heel veel merken en typen zonnepanelen. Belangrijk is uiteraard dat u kwaliteit geleverd krijgt en verzekerd bent van een goede opbrengst. Met de door ZonPiek geleverde zonnepanelen krijgt u een gegarandeerd rendement. Dat betekent dat u na 25 jaar een gegarandeerd vermogen heeft van minimaal 80% van het oorspronkelijke vermogen. En bij sommige panelen is dat zelfs hoger.

Blauw, zwart of wit?

De meest geleverde zonnepanelen voor woonhuizen zijn tegenwoordig zwart. Waar een aantal jaren geleden vaak blauwe panelen geplaatst werden vanwege de prijs, zijn de minder opvallende zwarte zonnepanelen tegenwoordig de norm. Dit komt door de grote vraag naar zwarte panelen, waardoor de prijs veel aantrekkelijker is geworden. Tevens hebben zwarte zonnepanelen meer vermogen dan de blauwe variant. Dan zijn er ook ‘witte’ panelen, dit zijn zonnepanelen met een zwarte voorzijde en een witte folie aan de achterzijde. Hierdoor zijn er witte lijnen zichtbaar. Deze panelen hebben meestal het hoogste vermogen van deze drie varianten. Deze witte panelen worden vaak op platte daken toegepast, omdat ze dan vanaf de straat niet in het zicht zijn.

Afmetingen en aantal zonnecellen per paneel

De meest gangbare zonnepanelen hebben 60 zonnecellen met afmetingen van ongeveer 170 cm. lang bij 100 cm. breed. Er zijn ook zonnepanelen met 72 of 78 cellen die vaak even breed maar meer dan 2 meter lang zijn. Deze panelen hebben door het grotere oppervlak een hoger vermogen. Zo’n paneel kan soms handig uitkomen op bepaalde daken.

Zonnepanelen glas op glas of glas op folie

Glas-folie zonnepanelen hebben glas aan de bovenzijde en kunststof folie aan de onderzijde van het paneel. Vroeger gaf dat soms problemen doordat vocht aan de foliezijde naar binnen kon dringen. Tegenwoordig is de kwaliteit veel beter en is de kans daarop veel kleiner geworden. Desondanks zijn deze zonnepanelen gevoelig voor degradatie van het vermogen. Fabrikanten geven meestal een vermogensgarantie op. Die is voor glas-folie panelen na 25 jaar minimaal 80% van het oorspronkelijke vermogen. De productgarantie is meestal rond de 12 jaar. Aangezien deze panelen gunstig in prijs zijn worden ze veel toegepast.

Bij glas-glas panelen zijn beide zijden van glas. Hierdoor is er minder kans op het binnendringen van vocht en het paneel is sterker. Een glas-glas paneel heeft bovendien minder last van degradatie dan glas-folie panelen, de vermogensgarantie is minimaal 87% na 30 jaar. De productgarantie is ook langer, vaak 20 jaar en bij sommige zonnepanelen zelfs 30 jaar. De prijs van deze glas-glas panelen ligt vaak hoger, ze worden dan ook minder vaak toegepast. Sinds kort is er een nieuw glas-glas paneel van JA Solar die wel gunstig is qua prijs. De datastheets van de zonnepanelen kunnen hieronder gedownload worden.

ZonPiek zonnepanelen levert de volgende merken / types

Wij leveren verschillende types glas-folie en glas-glas zonnepanelen van onder andere JA Solar, Longi Solar en Jinko Solar. Deze bedrijven behoren tot de grootste fabrikanten van hoogwaardige zonnepanelen wereldwijd. Tevens leveren we Solarwatt glas-glas zonnepanelen die in Berlijn worden geassembleerd. In Nederland worden deze merken zonnepanelen veelvuldig toegepast. Om een gerichte keuze te maken voor een type zonnepaneel kunt u uiteraard kijken naar uw persoonlijke voorkeur. Kiest u bijvoorbeeld voor lange garantie dan is het Solarwatt glas-glas paneel een goede keuze. De investering is daarmee wel een stuk hoger. Daarnaast spelen praktische overwegingen vaak een belangrijke rol. Zo zijn er verschillende afmetingen zonnepanelen waar we uit kunnen kiezen. Bij sommige daken kan het gunstig zijn om voor een groter of kleiner paneel te kiezen.

– JA Solar 370Wp zwart met een productgarantie van 12 jaar.
   Afmetingen: 1.052 mm breed bij 1.776 mm lang.
   Het maximale vermogen is 370Wp. Datasheet download

– JA Solar 385Wp wit met een productgarantie van 12 jaar.
   Afmetingen: 1.052 mm breed bij 1.776 mm lang.
   Het maximale vermogen is 385Wp. Datasheet download

– JA Solar 440Wp zwart glas-glas met een productgarantie van 25 jaar.
   Afmetingen: 1.134 mm breed bij 1.762 mm lang.
   Het maximale vermogen is 435Wp. Datasheet download

– Longi Solar 435Wp zwart met een productgarantie van 15 jaar.
   Afmetingen: 1.134 mm breed bij 1.722 mm lang.
   Het maximale vermogen is 435Wp. Datasheet download

– Longi Solar 435Wp wit met een productgarantie van 15 jaar.
   Afmetingen: 1.134 mm breed bij 1.722 mm lang.
   Het maximale vermogen is 435Wp. Datasheet download

– Jinko Solar 435Wp glas-glas zwart met een productgarantie van 25 jaar.
   Afmetingen: 1.134 mm breed bij 1.762 mm lang.
   Het maximale vermogen is 435Wp. Datasheet download

– Aiko 455Wp zwart glas-glas met een productgarantie van 25 jaar.
   Afmetingen: 1.134 mm breed bij 1.722 mm lang.
   Het maximale vermogen is 440Wp. Datasheet download

– Solarwatt glas-glas 405Wp zwart met een productgarantie van 30 jaar.
   Afmetingen: 1.134 mm breed bij 1.722 mm lang.
   Het maximale vermogen is 405Wp. Datasheet download

– Solarwatt glas-glas 405Wp wit met een productgarantie van 30 jaar.
   Afmetingen: 1.134 mm breed bij 1.722 mm lang.
   Het maximale vermogen is 405Wp. Datasheet download

Vraag ons naar het beste type zonnepaneel voor uw dak