Zonnepanelen

Meer weten?

info@zonpiek.nl

Welk type zonnepanelen kunt u kiezen?

Zonnepanelen zijn er in allerlei soorten en maten. Meestal wordt gekozen voor ‘standaard’, maar ook daarin heeft u keuzemogelijkheden.

Keuzevrijheid in zonnepanelen

ZonPiek zonnepanelen is  onafhankelijk van merken en leveranciers, dat betekent dat u bij ons keuzevrijheid heeft uit heel veel merken en typen zonnepanelen. Belangrijk is uiteraard dat u kwaliteit geleverd krijgt en verzekerd bent van een goede opbrengst. Met de door ZonPiek geleverde zonnepanelen krijgt u een gegarandeerd rendement. Dat betekent dat u na 25 jaar een gegarandeerd vermogen heeft van minimaal 80% van het oorspronkelijke vermogen. En bij sommige panelen is dat zelfs hoger.

Blauw, zwart of wit?

De meest geleverde zonnepanelen voor woonhuizen zijn tegenwoordig zwart. Waar een aantal jaren geleden vaak blauwe panelen geplaatst werden vanwege de prijs, zijn de minder opvallende zwarte zonnepanelen tegenwoordig de norm. Dit komt door de grote vraag naar zwarte panelen, waardoor de prijs veel aantrekkelijker is geworden. Tevens hebben zwarte zonnepanelen meer vermogen dan de blauwe variant. Dan zijn er ook ‘witte’ panelen, dit zijn zonnepanelen met een zwarte voorzijde en een witte folie aan de achterzijde. Hierdoor zijn er witte lijnen zichtbaar. Deze panelen hebben meestal het hoogste vermogen van deze drie varianten. Deze witte panelen worden vaak op platte daken toegepast, omdat ze dan vanaf de straat niet in het zicht zijn.

Afmetingen en aantal zonnecellen per paneel

De meest gangbare zonnepanelen hebben 60 zonnecellen met afmetingen van ongeveer 170 cm. lang bij 100 cm. breed. Er zijn ook zonnepanelen met 72 of 78 cellen die vaak even breed maar meer dan 2 meter lang zijn. Deze panelen hebben door het grotere oppervlak een hoger vermogen. Zo’n paneel kan soms handig uitkomen op bepaalde daken.

Glas-glas of glas-folie?

Glas-folie zonnepanelen hebben glas aan de bovenzijde en kunststof folie aan de onderzijde van het paneel. Vroeger gaf dat soms problemen doordat vocht aan de foliezijde naar binnen kon dringen. Tegenwoordig is de kwaliteit veel beter en is de kans daarop veel kleiner geworden. Desondanks zijn deze zonnepanelen gevoelig voor degradatie van het vermogen. Fabrikanten geven meestal een vermogensgarantie op. Die is voor glas-folie panelen na 25 jaar minimaal 80% van het oorspronkelijke vermogen. De productgarantie is meestal rond de 12 jaar. Aangezien deze panelen gunstig in prijs zijn worden ze veel toegepast.

Bij glas-glas panelen zijn beide zijden van glas. Hierdoor is er minder kans op het binnendringen van vocht en het paneel is sterker. Een glas-glas paneel heeft bovendien minder last van degradatie dan glas-folie panelen, de vermogensgarantie is minimaal 87% na 30 jaar. De productgarantie is ook langer, vaak 20 jaar en bij sommige zonnepanelen zelfs 30 jaar. De prijs van deze glas-glas panelen ligt iets hoger, ze worden dan ook minder vaak toegepast.

ZonPiek zonnepanelen levert de volgende merken / types

Wij leveren twee soorten glas-folie zonnepanelen van JA Solar en Longi Solar. Deze bedrijven behoren tot de grootste fabrikanten van hoogwaardige zonnepanelen wereldwijd. Tevens leveren we SoliTek glas-glas zonnepanelen die in Europa, Litouwen worden gefabriceerd. In Nederland worden deze merken zonnepanelen veelvuldig toegepast. Om een gerichte keuze te maken voor een type zonnepaneel kunt u uiteraard kijken naar uw persoonlijke voorkeur. Kiest u bijvoorbeeld voor lange garantie dan is het SoliTek glas-glas paneel een goede optie. Daarnaast spelen praktische overwegingen vaak een belangrijke rol. Zo is het hoogrendement paneel van Longi Solar langer en breder dan die van JA Solar. Bij sommige daken zijn de Longi Solar zonnepanelen daarom net te groot om tot het gewenste aantal zonnepanelen of het gewenste vermogen te komen. Dan kan de JA Solar een slimmere keuze zijn.

– JA Solar 370Wp zwart met een productgarantie van 12 jaar.
   Afmetingen: 1.052 mm breed bij 1.776 mm lang.
   Het maximale vermogen is 370Wp. Datasheet download

– JA Solar 385Wp wit met een productgarantie van 12 jaar.
   Afmetingen: 1.052 mm breed bij 1.776 mm lang.
   Het maximale vermogen is 385Wp. Datasheet download

– JA Solar 405Wp wit met een productgarantie van 12 jaar.
   Afmetingen: 1.134 mm breed bij 1.722 mm lang.
   Het maximale vermogen is 405Wp. Datasheet download

– JA Solar 405Wp zwart met een productgarantie van 12 jaar.
   Afmetingen: 1.134 mm breed bij 1.722 mm lang.
   Het maximale vermogen is 405Wp. Datasheet download

– Longi Solar 410Wp zwart met een productgarantie van 12 jaar.
   Afmetingen: 1.134 mm breed bij 1.722 mm lang.
   Het maximale vermogen is 410Wp. Datasheet download

– Longi Solar 425Wp zwart met een productgarantie van 15 jaar.
   Afmetingen: 1.134 mm breed bij 1.722 mm lang.
   Het maximale vermogen is 425Wp. Datasheet download

– Longi Solar 415Wp wit met een productgarantie van 12 jaar.
   Afmetingen: 1.134 mm breed bij 1.722 mm lang.
   Het maximale vermogen is 415Wp. Datasheet download

– Longi Solar 430Wp wit met een productgarantie van 15 jaar.
   Afmetingen: 1.134 mm breed bij 1.722 mm lang.
   Het maximale vermogen is 430Wp. Datasheet download

– Jinko Solar 435Wp zwart met een productgarantie van 25 jaar.
   Afmetingen: 1.134 mm breed bij 1.762 mm lang.
   Het maximale vermogen is 435Wp. Datasheet download

– Solarwatt glas-glas 405Wp zwart met een productgarantie van 30 jaar.
   Afmetingen: 1.134 mm breed bij 1.722 mm lang.
   Het maximale vermogen is 405Wp. Datasheet download

– Solarwatt glas-glas 405Wp wit met een productgarantie van 30 jaar.
   Afmetingen: 1.134 mm breed bij 1.722 mm lang.
   Het maximale vermogen is 405Wp. Datasheet download

Vraag ons naar het beste type zonnepaneel voor uw dak